Ain’t Them Bodies Saints

David Lowery
 
Alussa on kauneus. Ruth Guthrie (Rooney Mara) ja Bob Muldoon (Casey Affleck) syleilevät toisiaan ja auringonsäteet heitä, kun Ruth kertoo odottavansa lasta. Kohtaus kelluu valossa kuin Terrence Malickin elokuvasta kaapattuna.
 
Sävyt tummuvat: tulee yö ja ryöstö, takaa-ajo ja piiritys. Tästä voisi käynnistyä lainsuojattomien rakastavaisten pakomatka Malickin Julman maan tai Arthur Pennin Bonnien ja Clyden tapaan, mutta David Loweryn ohjauksessa pariskunta ei pakene, eikä kuole luotisateessa. Ruth ampuu poliisia, mutta Bob tunnustaa teon ja saa 25 vuoden tuomion.
 
Syntyy tytär, jonka neljäntenä elinvuonna Bob pakenee vankilasta. 70-luvun uneliaan teksasilaiskaupungin ilmapiiri muuttuu painostavaksi: palkkionmetsästäjät saapuvat salamyhkäisen Skerrittin (Keith Carradine) rautakauppaan, ja seriffi (Ben Foster) asettuu kolmiodraaman pelinappulaksi.
 
Sundancessa palkitun Bradford Youngin synkeän kaunis kuvaus ja Daniel Hartin musiikki ovat kuin menneen maailman päihdyttävästä unesta.
 
Tii Starck
 
 

USA 2013. NonStop Entertainment
 
Käsikirjoitus/Script: David Lowery * Kuvaus/DOP: Bradford Young * Leikkaus/Editor: Craig McKay, Jane Rizzo * Pääosissa/Cast: Rooney Mara, Casey Affleck, Ben Foster, Keith Carradine * Kopion lähde/DCP Source: NonStop Entertainment * Kieli/Language: English, subtitles in Swedish * Kesto/Duration: 96 min * Ikäraja/Age limit: 16