Austenland

Jerusha Hess
 
Puvustukseltaan menneisyyteen sijoittuvat filmit ovat elokuvista näkyvimpiä ja usein loisteliaimpia. Nokkela komedia Austenland kiepauttaa historiapuvustuksen perinteen mielikuvitukselliselle kierteelle. Kuten elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jerusha Hess, puvustaja Annie Hardinge leikittelee historiallisella tarkkuudella sekä mielikuvillamme kirjailija Jane Austenin ajasta ja teoksista.
 
Austen-faniutta ironisoivan ja samalla juhlistavan Austenlandin päähenkilö on kolmikymppinen ”janeite” Jane (Keri Russell), jonka mielestä nykypäivä ei vedä vertoja 1800-luvun alun Englannin hienostuneisuudelle eikä Ylpeyden ja ennakkoluulon romantiikalle. Suurin toivein hän matkustaakin Austen-teemaiselle kartanolomalle. Kun päälle puetaan korsetti, hattu ja röyhelöt, voiko sadusta tulla totta? Värejä pursuava Austenland naurattaa ääneen.
 
Anna Möttölä
 
 

USA/UK 2013. Park Circus
 
Käsikirjoitus/Script: Jerusha Hess * Kuvaus/DOP: Larry Smith * Leikkaus/Editor: Nick Fenton * Pääosissa/Cast: Keri Russell, JJ Feild, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, Jane Seymour * Kopion lähde/DCP Source: Park Circus * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 97 min * Ikäraja/Age limit: 12