Mademoiselle C

Fabien Constant

 

”Äkkiä olet vain Carine Roitfeld.” Joulukuussa 2010 kymmenen vuotta Ranskan Voguea luotsannut Carine Roitfeld, pariisilaistyylin ikoni, ilmoittaa jättävänsä päätoimittajan pestin. Pian hän perustaa oman lehden nimeltä CR. Luovuus kukkii kuvauksissa, mutta monta aitaa on ylitettävä ennen kuin uusi muotiraamattu saadaan painoon. Samaan aikaan venäläistaustaisesta Carinesta on tulossa ensimmäistä kertaa isoäiti, baboushka. Paineet ovat kovat. Visionäärinen ja vaativa Roitfeld ei kuitenkaan ole sattumalta pysynyt huipulla toistakymmentä vuotta.

 

Fabien Constantin dokumentti päästää katsojan kurkistamaan muotimaailman yläkerroksiin. Kamera seuraa Roitfeldia muotiviikoille, toimituspalavereihin New Yorkiin ja couture-muodin kuvauksiin Pariisin öisille kaduille. Chanelin Karl Lagerfeld testaa lapsenvahdintaitojaan ja suunnittelija Tom Ford kuvaa erikoista satua. Hullunmyllynkin keskellä Roitfeldin päämäärä pysyy kirkkaana: saada lukija unelmoimaan.

 

Anna Möttölä

 
 

France 2013. Koch Media

 

Kuvaus/DOP: Fabien Constant * Leikkaus/Editor: Stephanie Drean * Kopion lähde/DCP Source: Elle Driver * Kieli/Language: French, subtitles in English * Kesto/Duration: 93 min * Ikäraja/Age limit: 12