Ram-Leela

Sanjay Leela Bhansali

 

Väriloistoa, näyttäviä tanssikoreografioita saati tuulikoneita ei säästellä, kun Sanjay Leela Bhansali päästää valloilleen oman näkemyksensä Shakespearen Romeosta ja Juliasta.

 

Syrjäinen Ranjaarin kylä ei ole rauhallista päivää nähnyt, sillä kaksi riitaisaa sukua pitää yllä kahakointia. Ram (Ranveer Singh) kuitenkin uskoo rauhaan ja rakkauteen, ja kohdatessaan vastapuolen Leelan (Deepika Padukone) kipinät eivät enää sinkoakaan aseista. Pian jo kiivetään salaa loisteliaan palatsin parvekkeelle. Alun humorististen, elämäniloa pursuavien tanssikohtausten jälkeen elokuva saa yhä synkempiä sävyjä – kaikella on seurauksensa. Sukujen välisten – ja sisäisten – juonittelujen ja petosten verkossa myös Ramin ja Leelan vannoma rakkaus joutuu koetukselle.

 

Pyssyjen pauke vauhdittaa elokuvan mukaansatempaavaa musiikkia ja jokainen kuva on kaunis kuin maalaus. Valloittavien henkilöiden ja käänteikkään juonen lisäksi Ram-leela tarjoaa todellista silmä- ja korvakarkkia, spektaakkelin, joka saa hengen salpautumaan muiltakin kuin Bollywood-faneilta.

 

Outi Rehn

 
 

India, 2013. Eros International

 
Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela
Käsikirjoitus/Script: Sanjay Leela Bhansali, Garima, Siddhart, based on the play Romeo and Juliet by William Shakespeare * Kuvaus/DOP: S. Ravi Varman * Leikkaus/Editor: Sanjay Leela Bhansali, Rajesh Pandey * Pääosissa/Cast: Ranveer Singh, Deepika Padukone, Krishna Singh Bisht, Supriya Pathak * Kopion lähde/DCP Source: Eros International * Kieli/Language: Hindi, subtitles in English * Kesto/Duration: 150 min * Ikäraja/Age limit: 16