Prince Avalanche

David Gordon Green

 

Apokalyptinen liekkimeri ei kuvaa tällä kertaa sotaa Vietnamissa vaan maastopaloa 80-luvun Teksasissa. Tulipalon jälkeen Alvin (Paul Rudd) ja Lance (Emile Hirsch) tekevät osavaltion takamailla työtä, jolla on tarkoitus: he maalaavat tiehen keltaista keskiviivaa. 

Kaksi miestä ja tie, paljon aikaa ja vähän mitään muuta; elokuva on Samuel Beckettin perillinen. Godot’n sijaan Lance odottaa viikonloppua ja seksiä, Alvin kaipaa omaa rauhaa ja naisystäväänsä. Riitaa tulee muun muassa kasettisoittimen käyttöajasta ja sarjakuvista. Pariin otteeseen kaksikko kohtaa kotipolttoisella käyvän rekkakuskin (edesmennyt Lance LeGault). Seudulla liikkuu myös kotinsa tulipalossa menettänyt nainen, joka on joko todellinen tai sitten ei. Bromancen kehittyessä tien ohella hoidetaan myös sieluja.

 David Gordon Greenin käsikirjoitus ja ohjaus perustuvat R&A:ssa vuonna 2012 nähtyyn islantilaiselokuvaan Either Way. Tim Orrin kuvaus ja texasilaisen Explosions in the Sky -yhtyeen musiikki tekevät näennäisestä tyhjäkäynnistäkin taidetta.

 Tii Starck

 
 

USA 2013. Atlantic Film.

 

Käsikirjoitus/Script: David Gordon Green, based on the film Either Way by Hafsteinn Gunnar Sigurðsson * Kuvaus/DOP: Tim Orr * Leikkaus/Editor: Colin Patton * Pääosissa/Cast: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault * Kopion lähde/DCP Source: NonStop Entertainment * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 94 min * Ikäraja/Age limit: 12