Gloria

Sebastián Lelio
 
Chileläisen Sebastián Lelion Gloria voitti Berliinin elokuvafestivaaleilla 2013 parhaan naispääosan ja muutaman muunkin palkinnon. Elokuva on siitä asti kiertänyt festivaaleja keräten suosiota ympäri maailman. Glorian roolissa Paulina García onkin valloittava viisikymppisenä eronneena toimistotyöntekijänä, joka kaipaa elämäänsä seikkailua, intohimoa tai vähintäänkin tanssikaverin.
 
Kumppania Gloria etsiikin pääasiassa yksinäisten keski-ikäisten tanssiklubilta ja aloittaa pian lupaavalta vaikuttavan suhteen Rodolfon, hiljattain eronneen laivaston upseerin kanssa. Mutta uuden suhteen aloittaminen ei keski-iässäkään ole helppoa, kun huomioon on otettava jo aikuiset lapset, ex-puolisot, terveysongelmat sekä monet pitkäaikaiset velvollisuudet ja tottumukset.
 
Ohjaaja Sebastián Lelio käyttää älykkäässä ja rehellisessä elokuvassaan myös taidokkaasti musiikkia kuvaamaan Glorian toiveita, haaveita ja tunnelmia, niin että katsoja uppoutuu harvinaisen intiimillä tavalla tämän maailmaan.
 
Pekka Lanerva
 
 

 
Chile / Spain 2013. Atlantic Film
 
Käsikirjoitus/Script: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza * Kuvaus/DOP: Benjamín Echazarreta * Leikkaus/Editor: Sebastián Lelio, Soledad Salfate * Pääosissa/Cast: Paulina García, Sergio Hernández, Diego Fontecilla, Fabiola Zamora, Luz Jiménez, Alejandro Goic * Kopion lähde/DCP Source: Atlantic Film * Kieli/Language: Spanish, subtitles in Finnish * Kesto/Duration: 110 min * Ikäraja/Age limit: 16